COVID-19


COVID-19

  • 05-09-2020
sağlıklı antreman

Covid 19 Pandemi döneminde oyuncularımızın ve ailelerinin, bizlerin  sağlığı için çok sıkı hijyen protokolleri uygulamaktayız. Bunun sonucunda Basketbol Okullar Birliğinin GÜVENLİ BASKETBOL OKULU sertifikası almaya hak kazanmıştır.



Gençlik ve Spor Bakanlığının 29 Temmuz 2020 tarihli ve ilgili yazısı üzerine Basketbol Grup Antrenmanlarımıza tüm hijyen protokolü ve tedbirleri alınarak 05 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlayacağız.

Bu dönemde amacımız pandemi sürecini avantaja çevirerek TÜRKİYE BASKETBOL ve VOLEYBOL FEDERASYONUNUN 2020-2021 müsabaka takvimini açıklayana kadar katılan oyuncularımızın BİREYSEL GELİŞİM ANTREMAN FORMATINDA temel basketbol Fundamentals çalışmaları ile fiziksel ve teknik becerilerini üst seviyeye çıkartmak olacaktır. Çalışmalarımız istasyon formatında olacağından oyuncularımızın birbirleri ile temasının önüne geçilecektir.

Ayrıca Grup antrenmanlarımızın dışında dileyenler için 4 veya 2 oyuncunun bulunduğu ayrı çemberlerde çalışılacak bireysel gelişim antrenmanları da yapılacaktır. Dileyenler sadece bu sayıdaki gruplara da katılabilirler.

Çocuklarımızın, siz velilerimizin, ekibimizin ve ailelerimizin sağlığını gözeterek katı hijyen protokolleri uygulayacağımız bu dönemde sizlerin de bu kurallara uyma konusunda bizlere yardımcı olacağınızı düşünüyoruz.

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLA SPOR YAPABİLMESİ İÇİN BAKANLIĞIN YAYINLADIĞI PROTOKOLLERE EK OLARAK UYGULAYACAĞIMIZ ÖNLEMLER


1. Gruplarımız maximum 10 kişilik olacak. Grup Sayısı tamamlandıktan sonra mevcut gruba yeni kayıt alınmayacaktır.
2. Her oyuncu salona geldiğinde ateşi ölçülecek kayıt altına alınacaktır.
3. Her oyuncu salonda antrenman için getirdiği ayakkabısını giyecek dışarıda giydiği ayakkabıyı poşete koyup çantasında muhafaza edecektir.
4. Her oyuncunun kendi kullanımına özel üzerinde numaralar yazılı topu olacak başkasının topunu kullanmayacaktır.
5. Her oyuncu önce ellerini sabun ile yıkayacak sonrasında dezenfekte edecek ve sadece kendi kullanımına sunulan topu alacaktır. Antrenman esnasında her su molasında ellerini dezenfekte edecektir.
6. Her antrenman öncesi ve sonrası salon, çember, tribün, top ve malzemeler dezenfekte edilecektir.
7. Mümkün oldukça soyunma odası kullanılmayacak, kullanılması durumunda salonumuzda ki 4 soyunma odamız da aktif olacak aynı anda en fazla iki sporcunun kullanımına sunulacaktır.
8. Giriş ve çıkışlarda yoğunluğun önüne geçilmek için iki antreman arasında 15 dk boşluk verilecektir. Giriş ve çıkışlar farklı kapılardan yapılacaktır.
9. Çalışmalar esnasında veliler salonda ve bekleme bölümünde bulunmalarına izin verilmeyeceğinden antrenmanları izleyebilmeniz için YOUTUBE kanalımızdan canlı yayın açarak dilediğiniz yerde izlemeniz sağlanacaktır.
10. Antrenmanlar esnasında eğitmenlerimiz ve görevlilerimiz maskeli olacaktır. Her antrenman öncesi özellikle tişörtlerini değiştireceklerdir.

Ata Spor